کسب و کار دیجیتال در دنیای وب

۳ مطلب در خرداد ۱۳۹۸ ثبت شده است

راهنمای مراجعه به روانشناس

به چه دکتری برویم؟ دکتر ما باید چه رفتاری داشته باشد؟ روش سنجش او چگونه است؟ من چطور شروع کنم؟ و ده ها نکته دیگر در رفتن به مراکز مشاوره و پیشگیری بحران های روحی و رفتاری.

دکتر نویری

رفتن به دکتر بنظر کاری ساده و بدون پیچیدگی است. اما برای آنهایی که این موقعیت را تجربه کرده اند روزها و شبهای قبل از قرار ملاقات با دکترشان لحظاتی همواره پر از سوالات، سر درگمی ها و اضطراب بوده است؟ اینکه از کجا شروع کنند و چه بگویند تا بهترین استفاده از وقت را کرده و در عین حال همه چیز را نیز گفته باشند یکی از دغدغه های مهم فکری آنها محسوب میشده. در نهایت هم با همه کلنجار رفتن ها و چیدمانی که کرده بودند جلسات به ترتیبی دیگر و سبک و سیاقی کاملا متفاوت پیش رفته و گاها هم مورد رضایت آنها نبوده است.

برای جلوگیری از این اتفاقات ناخوشایند توجه به نکات ذیل میتواند سودمند و مفید باشد:
۱. روانشناسی همچون علوم پزشکی رشته ای است با گرایش های متفاوت. طبیعاتا هر یک از این گرایش ها روش خاص خود را داشته و در صورت عدم انتخاب درست، شما از وقت و هزینه ای که کرده اید عایدی نخواهید برد. برای اینکه بدانیم به کدام دکتر برویم بهتر است ببینیم مشکل ما در کدامیک از این گرایش ها لحاظ می شود:

a. بالینی: دکترها و کارشناسان ارشد روانشناسی بالینی مسئول تشخیص و درمان بیماری های روحی و روانی هستند. اگر مشکل شما اضطراب، افسردگی، وسواس، رفتار های غیر عادی، و یا مشکلات شخصیتی خود و یا اطرافیانتون هست این دکترها بهترین انتخاب برای شروع هستند. وقتی تشخیص صحیح مشکل داده شد خودشان شما را به گرایش صحیحی که باید کار درمان رو شروع کند ارجاع می دهند.

b. خانواده: کار این دکترها و کارشناسان ارشد در صورت نبود اختلالات شخصیتی و روحی-روانی، پیدا کردن روشهایی برای تعامل بیشتر میان زوجین می باشد. اگر مطمئنید که شما و همسرتون از مشکل روحی و روانی دیگه ای رنج نمی برید، به این دکتر ها مراجعه کنید تا زندگی رو براتون خوشایند تر و پر بارتر بچینند.

c. شخصیتی: این دکتر ها و کارشناسان ارشد روانشناسی شخصیت، دایره المعارف ژنتیکی و رفتاری انسانها می باشند و قادرند با تعبیر و تفسیر دقیق رفتار شما و اطرافیانتون، بهترین راهنمایی لازم جهت حل مشکل و بهبود رابطه و محیط را پیشنهاد دهند.

d. تربیتی: بر خلاف اسمشان دکترهای تربیتی و کارشناسان ارشد این رشته فقط با بچه ها و نوجوانان سر و کله نمی زنند. این دکترها توشه وسیعی از مهارتهای رفتاری و بینشی رو در ذهن خودشون انبار و آماده دارند و حاضرند هر جا که لازم باشه به کمک دکتر های بالینی و خانواده و غیره بشتابند. خیلی عادی است که بعد از تشخیص اولیه ی مشکل توسط دکتر های بالینی، تربیتی ها قسمت های مختلفی از درمان رو بدست گرفته و مراجع رو بسوی توانمندی و حل مشکلات هدایت کنند.

e. کودکان و کودکان استثنایی: همانطور که از اسم آنها بر می آید تخصص این دکتر ها و کارشناسان ارشد مربوطه مشکلات کودکان و نوجوانان ماست. اما تشخیص اونها معمولا برای اختلالات یادگیری، بیش فعالی، اوتیسم، عقب ماندگی های مشخص و نحوه ی کاردرمانی با آنهاست. برای اختلالاتی که در این طیف های درمانی قرار نمی گیرند و یا همپوشانی با بیماری های دیگری نیز دارند، دکترهای بالینی کمک بیشتری از نظر تشخیص و روش درمانی میتوانند ارائه دهند.

f. عمومی: این دسته از دکتر ها و کارشناسان ارشد این رشته بسته به آموزش های تخصصی ای که دریافت کرده اند میتوانند در قسمت های متفاوتی از تشخیص، راهنمایی و درمان سهیم باشند. مهم این است که کارکشتگی لازم جهت کاری که بعهده گرفته اند را داشته باشند.

بخاطر داشته باشیم که لیسانسه های روانشناسی بخاطر نداشتن تحصیلات و تجربه کافی مجاز به کار نیستند. فوق لیسانس ها در عوض هم اجازه کار و هم تحصیلات و کارورزی لازم را گذراندند و معمولا در جایی که مشغول بکار هستند تحت هدایت یک دکترای همان گرایش عمل می کنند. اگر هم مستقلا کار میکنند یا آنقدر تجربه کسب کرده اند که قدرت تشخیص و درمان بالایی دارند و یا دکتری رو برای مشاوره در مورد کیس های خاص ترشان در دسترس دارند.

۲.. اما چه کسی صلاحیت دکتر را در گرایشی که برای شروع انتخاب می کنیم تایید میکند؟ معمولا افراد به دکتری رجوع می کنند که از قبل مورد شناخت دوستان و آشنایانشان می باشد. اما تایید عامه مردم برای صلاحیت کاری دکتر کافی نیست. سازمان بهزیستی کشور و سازمان نظام روانشناسی که تولیت ارائه مجوز فعالیت مراکز مشاوره و پیشگیری را دارند دقت و نظارت کافی برای اطمینان از صلاحیت علمی و تجربی دکترها و کارشناسان ارشد رو به خرج می دهند. با همه این دقت و سخت گیری ها، توجه به زمانی که درمانگرها مشغول فعالیت بوده نیز حاکی از زُبدگی و مهارت آنها در ایفای درست نقشی است که بعهده گرفته اند.

۳.. مَنِش دکتر ها معمولا منشی دوستانه، صمیمی، و در عین حال حرفه ای است. دکتر ها و دیگر درمانگرها با صمیمیتی که با مراجعینشون ایجاد می کنند بهتر و بیشتر به تشخیص، راهنمایی و درمان کمک کرده و صحبت کردن در مورد مشکلات رو برای مراجعینشون تسهیل می کنند. پس غیر عادی نیست که مراجعین اغلب دکترهاشون رو دوست خودشون میشناسند و بهشون اعتماد دارند. منشوری اخلاقی اما در پشت پرده میزان این دوستی و همبستگی رو هدایت کرده و به دکتر ها میگوید که چقدر اجازه نزدیکی به مراجعینشون رو دارند و چقدر مراجعینشون میتونند به اونها نزدیک بشوند. در کنار مَنِش زیبا و صمیمی دکتر، پوشش مناسب و آراسته اون نیز نقشی حائز اهمیت برای مراجعین دارد. دیدن زیبایی و آراستگی ظاهری دکتر حسی مملو از آرامش و اطمینان ایجاد کرده و اجازه میدهد که مراجعین راحت تر و ریلکس تر صحبت کنند. بعلاوه، بسیاری از مراجع کننده ها، بدلیل شرایط بدی که در محیطشون حاکمه، تنها فرصتی که میتوانند با انسانی دیگر صحبتی متمدنانه و انسانی داشته باشند وقتی است که به دکترشون مراجعه کرده اند. به عبارت دیگه هستند آدمهای زیادی که تنها توجهی که از یک آدم دیگر دریافت می کنند در مطب دکترشون اتفاق می افتد. پس توقع زیادی نیست که دکتر حس بصری اینها رو هم در حدود بضاعت و سلیقه خودش حمایت کرده و بگذارد که از مطبش با حسی خوب و قلبی مطمئن بیرون بروند. این وظیفه انسانی و درمانی هر دکتری بوده و خواهد بود.

۴. خیلی از مراجعین نگران قضاوت دکترشون هستند. چی رو چه جوری بگویند که دکترشون قضاوت بدی در مورد خودشون نکند، یکی از دغدغه های جدی اونهایی است که به روانشناس مراجعه می کنند. اما روانشناسها فارق از اونچه که می شنوند، ولی بر اساس سیستم سنجشی که از قبل آموزش دیدند، به تشخیص، درمان و راهنمایی مبادرت می کنند. برای دکتر روانشناس بسیاری از کلمه ها همراه با زبان بدن مراجع گویای بسیاری از حقایقی است که شاید مراجع هنوز به زبان نیاورده و یا به عمد و یا به سهو از دکترش پنهان می کند. در نتیجه چه مراجع راست گفته و چه دروغ، دکتر میتواند تشخیصی درست بر پایه علم و سنجشی که دارد ارائه داده و به کلام مخاطب خود گمراه نشه.

۵.. از نگرانی برای قضاوت دکتر گذشته خیلی از مراجعین نمی دونند که باید چطوری صحبت از مشکلاتشون رو شروع کنند. اغلب در جلسه اول مراجع از دکتر می خواد که اون سوال کنه یا تصور میکنه که باید از دورترین خاطرات کودکی خودش برای دکتر گفته تا به امروز برسه. اما شایان توجه است که بدونیم دکتر واقعا نیازی به جزییات ریز زندگی مراجع کننده نداره. سیستم سنجش اون بر پایه ای از علایم نشسته که بی نیاز از این جزییات دکتر رو به تشخیص، درمان و راهنمایی درست هدایت میکنه. بعلاوه، مسائلی که بنظر مراجع کننده خیلی عجیب و استثنایی می آیند صدها و صدها بار و به روشهای گوناگون توسط دکتر شنیده شده و هیچ جنبه ی تازگی عجیب بودنی نداره. بنابراین، بجای اتلاف وقت در جلسه اول بر روی مسائلی که برای دکتر محتوای تشخیصی نداره، بهتره مراجعه کننده ها به اصل مشکل پرداخته و اجازه بدند دکتر سوالات لازم و برگشت به اون جزییات رو خودش بپرسه و هدایت کنه. در غیر اینصورت چندین جلسه باید بگذره تا دکترو مراجع تازه به نقطه شروع کار درمان و راهنمایی برسند.

۶. . همچنین، یکی از مهمترین سوالاتی که برای مراجعین به مراکز مشاوره و درمان مطرح است تعداد جلسات درمانی و توالی اونهاست. همونطور که برای خشک کردن چرک، مصرف تعداد معینی آنتی بیوتیک برای ساعات منظمی لازمه، درمان و راهنمایی های روانشناختی نیز مستلزم تعداد و توالی خاصیه که به تشخیص دکتر باید اتفاق بیافتد. اونچه که می توان اضافه کرد این است که اغلب فاصله درمانی کمتر از سه روز و یا بیشتر از دو هفته در شروع کار مشاوره و درمان بی فایده بوده و مراجع کننده بجز اتلاف وقت و هزینه عایدی دیگه نصیبش نمیشه.

۷.. سرانجام هزینه درمان از پر دردسرترین مسائلی است که مراجعین به این مراکز با اون دست بگریبان هستند. سازمان های بهزیستی و نظام روانشناسی نرخهای معینی رو برای جلسات مشاوره مصوب کرده اند. ولی واقعیت این است که این نرخها تنها نرخ دریافتی دکتر و بدون توجه به مبلغ اجاره ملک، مالیات، و شارژ و مخارجی مصوب شده اند که خود کلینیک ها مجبور به پرداخت آنها هستند. بهرحال منطقی برای محاسبه این نرخها وجود دارد که مانع تقاضای ارقام غیر قابل پرداخت از مراجعین می گردد. بعلاوه، قریب به اتفاق مراکز مشاوره و پیشگیری، قانونی نانوشته در پذیرش رایگان مراجعین بی بضاعت و کم بضاعت دارند که نگرانی محرومیت این قشر را از درمان و راهنمایی مورد نیاز بر طرف می سازد. اما اونهایی که انتظار دارند برای خودشان سفرهای چند میلیونی رفته و خرید های میلیونی بکنند ولی به دکتر و کلینیک بیست هزار تومن ویزیت بدهند باید یکبار دیگر عینک واقع بینی رو جایگزین قضاوت و خودخواهی کرده و درک کنند که هر جایی که دری باز داشته هزینه هایی درخور موقعیت و حجم کاری خود نیز دارد که نمیتواند بخاطر این افراد از دریافت آن هزینه ها چشم پوشی کند.

منبع: طب روان

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
Ali Hatami

سنگ مصنوعی چیست ؟

سنگ مصنوعی از اواخر دهه 70 میلادی با استفاده از مواد شیمیائی ( آکریلیک ها و پلیمرها و رزین ها ) در کشور آمریکا تولید شد . 
در دهه 90 میلادی شرکت برتون ایتالیا با استفاده از فن آوری تولید در خلاء و استفاده از رزین های خاص موفق به تولید سنگ مصنوعی رزینی با نام Bretonstone گردید که در حال حاضر بازار بین المللی به ارزش حدود 3 میلیارد دلار دارد . 

موارد استفاده این محصول ، رویه میزها و کانتر آشپزخانه ها و دستشوئی ها و تزئینات داخلی می باشد . غیر قابل بازیافت بودن – لغزنده بودن و آتش زائی و عدم مقاومت در برابر UV ( اشعه ماوراء بنفش نور خورشید ) از مواردی است که این محصول را برای استفاده در کف و نما جایز نمی کند . 

ضمناً با تدوین قوانین جدید بین المللی در رابطه با حفاظت محیط زیست کالاهائی که از مواد غیرقابل بازیافت تولید می گردند ، کم کم از چرخه تولید حذف خواهند گردید . 

در اواخر دهه 90 میلادی شرکت برتون موفق به تولید سنگ پایه سیمانی گردید که در دنیا با نام سنگ صنعتی یا سنگ مهندسی شناخته می شود . استفاده از محیط خلاء در تولید قطعات بتنی ، محصولی قابل رقابت با انواع سنگ طبیعی را به وجود می آورد . استحکام و مقاومت بالا ، تنوع و قیمت مناسب و اجزاء کلاً طبیعی از خواص منحصر به فرد این تولید می باشد . 

سنگ صنعتی سیمانی برتون ( Terastone) – غیرقابل اشتعال – مقاوم در برابر UV – قابل پرداخت با انواع ساب از زبر تا صیقل – ابزار پذیر – و با خواص فیزیکی کاملاً مشابه سنگ طبیعی می باشد . شرکت سازان سنگ سالار تنها واحد تولید Terastone در خاورمیانه است و سنگ تولیدی به صورت استاندارد با رنگ ثابت و یکنواخت و با قابلیت حق انتخاب بافت و رنگ تولید می گردد . 

انواع سنگدانه های قابل مصرف : کوارتز – مرمریت – گرانیت و سیلیس می باشد . رنگ های مصرفی فقط تولیدات بایر آلمان که رنگدانه های معدنی است ، می باشد .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
Ali Hatami

طرز تهیه ۱۰ نوع سالاد خوشمزه و پر طرفدار

سالاد یک کلمه ایتالیایی است که گلهی همراه با وعده غذایی اصلی میل می شود و گاه نیز به جای وعده اصلی. سالاد در انواع مختلف موجود می باشد که برخی از آنها بسیار مقوی می باشد. بعضی از انواع سالادها عبارتند از: مکزیکی، ایتالیایی، اندونزی، فصل، شیرازی، سزار و…

طرز تهیه ۱۰ نوع سالاد خوشمزه و پرطرفدار

سالاد یک کلمه ایتالیایی می باشد که برگرفته از شیوه غذایی رومی است که پاره ای از موارد همراه با غذای اصلی میل می شود و در بعضی مواقع نیز جای وعده اصلی را می گیرد. این نوع خوراکی در اغلب موارد سرد است و چنانچه موادی همچون تخم مرغ پخته، گوشت و.. به آن اضافه شود در آن صورت ارزش غذایی بیشتری دارد و میتوان آن را به عنوان یک غذای خوشمزه و مقوی میل کرد. سالاد در هر کشور به شیوه خاص تهیه می شود و مورد استفاده قرار می گیرد و طرز تهیه ان ها در مکان های مختلف متفاوت می باشد و ممکن است مواد مورد نیاز آنها با یکدیگر متفاوت باشد.

طرز تهیه سالاد گوشت:

یکی از انواع سالادهای خوشمزه و پرطرفدار سالاد گوشت می باشد که برای تهیه این خوراکی باید ابتدا موادی همچون فیله گوشت گوساله، روغن زیتون، چغندر قرمز خرد شده، عدس پخته، آبلیمو، نعناع تازه خرد شده، پنیر فتا، نمک و فلفل، کاهو را فراهم کنیم. برای تهیه این نوع سالاد ابتدا باید دمای فر را در درجه مناسب قرار دهید مثلا ۱۹۰ درجه سانتی گراد. پس از ان مقداری روغن در تابه بریزید و گوشت خوابیده شده در نمک و فلفل را با شعله بالا حرارت دهید تا رنگ طلایی به خود بگیرد و پس از این مراحل گوشت را از تابه برداشته و به مدت ۱۲ دقیقه در فر قرار دهید. در همان تابه چغندر خرد شده را به مدت ۱۰ دقیقه تفت داده و چنانچه روغن کم باشد باید مقداری روغن به آن اضافه کرد. سپس مقدار کمی نمک و آب به آن اضافه کرد و زمان بدهید تا چغندرها خوب پخته شوند، پس از پخته شدن و نرم شدن آن ها مواد دیگر همچون عدس، آبلیمو، روغن زیتون، نعناع را با یکدیگر در ظرف دیگری مخلوط کرده سپس فیله گوشت را از فر درآورده و آن را سرد کنید و برش بزنید. در آخر باید گوشت و سبزیجات را مطابق با سلیقه دلخواه در بشقاب چیده و پنیر را بر روی آن توزیع کنید.

طرز تهیه سالاد یونانی:

سالاد یونانی یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین سالادهای بین المللی است که در تمامی کشورها با آن آشنایی دارند. این خوراکی بسیار سالم و مفید می باشد و به همین خاطر می تواند جایگزین مناسبی برای وعده اصلی غذای باشد. برای تهیه این سالاد باید موادی همچون گوجه فرنگی، خیار، پیاز قرمز، فلفل دلمه ای، پنیر فتا، زیتون سیاه، روغن زیتون، سرکه بالزامیک، آب لیمو، نمک را فراهم نمود و پس از ان طرز تهیه دقیق آن را مرور می کنیم. در ابتدا ظرف مناسب را برای آن آماده می کنیم و خیارها را به صورت یکدست خرد میکنیم و داخل آن ظرف میریزیم سپس گوجه ها را در اندازه های متوسط به آن ظرف اضافه می کنیم. پیاز را به شکل حلقه ای خرد می کنیم و به ظرف خیار و گوجه اضافه می کنیم. پس از این مرحله فلفل دلمه ای را به صورت بسیار ریز خرد کرده و به ظرف اضافه می کنیم نکته قابل توجه در این مورد این است که چنانچه افراد می خواهند با تنوع زیادی در رنگ ان روبرو شوند از این رو از فلفل دلمه ای رنگی استفاده کنید. پس از انجام این مراحل باید هسته زیتون را خارج کرده و آنها را به همراه روغن زیتون، سرکه، آبلیمو و مقداری نمک به مواد اصلی سالاد اضافه می کنیم.

مواد سالاد را به صورت یکنواخت با هم ترکیب می کنیم سپس پنیر فتا را به صورت اندازه های مکعب خرد شده به آن اضافه می کنیم و پس از اینکه کامل آماده شد ان را در یخچال قرار میدهیم و بعد از مدتی آن را سرو می کنیم. البته باید توجه داشت در صورتی که سلیقه ای می خواهید مقداری سبزی معطر جعفری، شوید و.. به سالاد اضافه کرده و از عطر آن لذت ببرید.

طرز تهیه سالاد الویه:

این نوع خوراکی دارای  طعمی لذیذ و دلپذیر می باشد که در تمامی کشورها به صورت رایج مورد استفاده قرار می گیرد. مواد مورد نیاز برای تهیه این نوع سالاد سیب زمینی، تخم مرغ آب پز، خیارشور، نخود سبز، آب لیمو، سینه مرغ، روغن زیتون، سس مایونز، نمک و فلفل، هویج، گوجه فرنگی و جعفری می باشد. برای تهیه ابتدا سینه مرغ را به همراه ادویه، پیاز، سیر و کمی آب می پزیم همزمان با آن سیب زمینی ها را در یک ظرف دیگر آبپز می کنیم. به خاطر اینکه سیب زمینی ها در مرحله آب پز شدن ترک بر ندارند باید مقداری نمک به آب آن اضافه کنیم بعد از اینکه سیب زمینی، تخم مرغ، مرغ آب پز شدند از این رو می توان همگی ان ها را به صورت نگینی خرد کرد البته باید توجه داشت که سیب زمینی بهتر است که زنده شود و سپس آنها را با یکدیگر ترکیب کرده و بقیه مواد را با آن ها ترکیب می کنید. یکی از موادی که طعم بسیار خوبی به این سالاد می بخشد خیارشور می باشد که باید آنها را خرد کرد و با آن مواد ترکیب نمود. نکته قابل توجه در تهیه این نوع سالاد تزیین آن می باشد که برای این کار می توان از مواد زیادی استفاده نمود.

طرز تهیه سالاد مکزیکی:

این خوراکی یکی از بهترین پیش غذاهایی است که سالم و خوشمزه می باشد و در مجالس و مهمانی ها مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع تغذیه دارای خواص بسیار زیادی می باشد و می تواند به عنوان یکی از وعده های اصلی به شمار اید و مواد مورد نیاز بدن و انرژی بدن به وسیله آن تامین می شود.  برای تهیه ان ابتدا باید موادی همچون کلم پیچ بنفش، کلم پیچ سفید، کالباس، کنسرو ذرت، سس مایونز، سرکه، شکر، ماست، نمک و فلفل را فراهم نمود. در ابتدا باید سس مایونز و ماست را با یکدیگر در درون ظرفی ریخت و با استفاده از همزن دستی به خوبی هم زد تا یکدست شود. سپس نمک، فلفل، شکر و سرکه را نیز به آن اضافه کرد. بعد از ترکیب این مواد با یکدیگر ذرت و کلم و کالباس های خرد شده را به آنها اضافه می کنیم. و برای تزئین آن می توان از کالباس و … استفاده نمود.

طرز تهیه سالاد سزار:

یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین سالادها، سزار می باشد که طرفداران بسیار زیادی دارد و با طعمی خاص افراد را به خود جذب می کند. برای تهیه آن به مواد کمتری نسبت به موارد فوق نیازمند هستیم مثلا مواد مورد نیاز برای تهیه این نوع سالاد کاهو، نان تست، روغن زیتون، آب لیمو ترش می باشد. اما باید توجه داشت سس این سالاد مهمترین رکن و قسمت مربوط به این خوراکی می باشد از این رو باید مواد مورد نیاز برای تهیه سس مخصوص آن عبارتند از: تخم مرغ، پنیر پارمسان، سرکه سفید، سیر، روغن زیتون، نمک و فلفل می باشد. حال برای تهیه این نوع سس ابتدا باید تخم مرغ را به مدت دو دقیقه بگذارید تا آبپز شود اما باید توجه کنید نباید بسته شود سپس کاسه مناسب را برای له کردن سیر انتخاب کرده و روغن زیتون، پنیر، تخم مرغ را در آن ریخته و به مدت چند دقیقه هم بزنید. هرگاه ک مواد تغییر رنگ داد سرکه و ادویه را نیز به آن اضافه کرده و آن را به خوبی ترکیب می کنید و آن را در یخچال قرار دهید. این نوع سالاد در بسیاری از رستوران های مدرن و مهمانی ها سرو می شود. ابتدا باید نان ها را به صورت تکه ای خورد کرد و با روغن زیتون چرب کنید و داخل فر بگذارید تا سوخاری شود البته چنانچه فر در دسترس نبود می توان برای انجام این کار از تابه نیز استفاده نمود. پس از انجام این کار باید ظرف مناسب را انتخاب نموده سپس کاهو را در اندازه های مناسب خرد کرده و بعد از این مرحله باید نان ها را بر روی کاهو توزیع کرد و در اخر سس را بر روی آن ریخت و آن را سرو کرد.

طرز تهیه سالاد اندونزی:

سالاد اندونزی یکی از خوشمزه ترین و خوش طعم ترین خوراکی ها می باشد که از ظاهری بسیار زیبا برخوردار می باشد و در بسیاری از رستوران های مجلل مورد استفاده همگان قرار می گیرد. مواد مورد نیاز برای تهیه آن عبارتند از: کلم برگ سفید، کلم برگ قرمز، کالباس، نخود فرنگی، ذرت، هویج، خیار شور، سس مایونز، فلفل سیاه، نمک و… برای تهیه آن نیز باید مراحلی رعایت شود در ابتدا باید کلم برگ ها را شسته  و آبکش کنیم البته باید توجه کرد که برای تهیه آن می توان فقط از کلم سفید هم استفاده کرد اما چنانچه بخواهیم ظاهری زیبا داشته باشد بهتر است از دو نوع کلم استفاده کنیم. در مرحله بعدی باید نخود فرنگی و ذرت را نیز آب پز کرده و به آن اضافه کرد و در غیر این صورت باید از کنسرو آن استفاده نمود. بعد از این مراحل باید هویج ها را نیز جدا آبپز نمود و پس از رنده شدن باید آن را به مواد سالاد اضافه کرد.

در مرحله بعدی خیار شور را نیز رنده کرده و کالباس را هم به صورت نواری و نازک برش بزنید و آن را به مواد دیگر اضافه کنید. بعد از انجام این مراحل باید سس مایونز را به همراه نمک، فلفل، سرکه سفید به مواد اضافه کرد و این مرحله باید به گونه ای انجام شود که کف ظرف را نیز سس در بر بگیرد. در آخر باید تامی مواد را با یکدیگر به خوبی ترکیب کنیم و روی ظرف را حتما بجوشانیم و آن را در یخچال قرار دهیم تا اینکه خنک شود و باید خنک سرو شود.

طرز تهیه سالاد ماکارونی:

این سالاد یکی از متنوع ترین، خوشمزه ترین و پرکاربردترین سالادها می باشد که نحوه تهیه آن در افراد مختلف به صورت سلیقه ای و متفاوت می باشد و از خواص بسیار زیادی برخوردار می باشد. این خوراکی خود می تواند جایگزین وعده های اصلی شام و ناهار باشد. برای تهیه آن ابتدا به مواد مورد نیاز آن اشاره می کنیم. ماکارونی فرم دار، کالباس، ذرت، نخود فرنگی، خیارشور، سس مایونز یا در بعضی مواقع سس فرانسوی، لیمو ترش، سیب زمینی مواد مورد نیاز در تهیه آن می باشد.

برای تهیه این نوع سالاد باید پاستا یا ماکارونی فرم دار را به همراه کمی نمک و روغن در آب چوش بپزید اما باید به شکلی باشد که نرم تر از ماکارونی آبکش باشد. سپس آن را آبکش کرده و کنار بگذارید تا خنک شود. بعد از این مراحل باید کالباس یا سینه مرغ پخته شده را به صورت نگینی خرد کرد و خیارشورها را نیز نگینی خرد کرد. بعد از انجام این مراحل باید سیب زمینی را نیز ابپز نمود و خنک کرد و آن را نیز به شکل نگینی خرد کرد. در هنگام آبپز کردن سیب زمینی باید مراقب بود که بیش از حد ممکن باید درست شود چون در این صورت در هنگام مخلوط شدن با سالاد ماکارونی له می شوند و نه تنها ظاهر سالاد را برهم می زنند بلکه مزه واقعی آن نیز تغییر می کند و کیفیت آن کمتر می شود. در مراحل آخر باید سیب زمینی خیارشور، کالباس خرد شده و ذرت، نخود فرنگی، ماکارونی آبکش شده را با هم در ظرفی ریخت و ان را مخلوط کرد و به دنبال آماده کردن سس مخصوص ان رفت. سس ان یا می تواند فرانسوی باشد یا مایونز و چنانچه غلظت این سس ها زیاد بود باید مقداری  ماست یا آبلیمو به ان اضافه کرد تا سالم تر و کم کالری تر باشد. پس از اینکه تمامی این مواد را با یکدیگر ترکیب کردید آن را در یخچال قرار دهید تا اینکه طعم همه آن مواد به خورد هم برود و مزه یکدیگر را بگیرند.

طرز تهیه سالاد فصل:

سالاد فصل یکی از خوشمزه ترین، محبوب ترین و پرکاربردترین سالاد ایرانی می باشد که در کنار بیشتر غذاهای خود آن را میل می کنند و در تمامی مجالس، رستوران ها، مهمانی های مفصل در کنار غذاهای اصلی مورد استفاده قرار می گیرد و گاه نیز به عنوان یک نوع خوراکی برای رژیم و لاغری به آن توجه می شود. برای تهیه این نوع سالاد باید موادی از جمله کاهو تازه، کلم برگ قرمز، کلم برگ سفید، خیار، هویج، سس مایونز، شکر، آبلیمو، نمک و… را فراهم نمود. در ابتدا باید برگ های کاهو، کلم را جدا کرده و به خولی شسته و ان ها را به صورت ریز خرد کنیم و ظرف مناسبی برای آن انتخاب کنیم این ها را در ظرف ریخته و سپس پوست خیار و گوجه را جدا کنید و آنها را به اشکال مختلف برش دهید و مطابق با سلیقه خود آنها را روی کاهو و کلم بریزید. بعد از این مرحله باید هویج را پوست کنده و آن را رنده کرد و بر روی سالاد قرار دهید. در مرحله بعدی باید سس فصل را آماده کنیم و بر روی سالاد بریزیم. باید توجه داشت در تهیه سالاد فصل سلیقه فرد و تزئین آن نقش بسیار موثری در بهتر بودن و انتخاب این نوع سالاد داشته است.

طرز تهیه سالاد ایتالیایی:

سالاد ایتالیایی از دسته سالادهای مقوی می باشد که برای پذیرایی در مجالس و مهمانی ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای تهیه آن باید خیارشور، ماکارونی فرمی، تن ماهی، سس مایونز، سیب زمینی پخته، هویج پخته شده، سس خردل، ذرت، سینه مرغ پخته شده، جعفری خرد شده، خامه، پیازچه خرد شده، نمک را آماده نمود. در ابتدا باید ماکارونی های فرم دار را با مقداری روغن، نمک و آب درون قابلمه ای مناسب بریزید و پس از اینکه به خوبی پخته شوند آنها را آبکش کنید تا آب آن کاملا جدا شود سپس ماکارونی را در یک ظرف مخصوص ریخته و هویج و سیب زمینی و سینه مرغ و ذرت و خیارشور و پیازچه و جعفری و… را به آن اضافه کنید و همه این مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید. در مرحله بعدی تهیه سس مخصوص می باشد که برای این کار باید سس مایونز، خامه، سس خردل و نمک را به مواد مورد نیازمان اضافه کنیم و به خوبی مخلوط کنیم تا اینکه یکنواخت شود. سپس سالاد آماده شده را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه تمام مواد بر روی هم تاثیر خود را بگذارد و در آخر باید به صورت سرد و خنک سرو شود.

طرز تهیه سالاد خاویار:

این نوع سالاد یکی از خوشمزه ترین و لذیذترین سالادها می باشد که بسیار مفید می باشد و کمتر در مکان ها یافت می شود. مواد مورد نیاز برای تهیه این خوراکی ماهی خاویاری آب پز، کنسرو قارچ، سیب زمینی آب پز، تخم مرغ آب پز، خیارشور، سس مایونز، نمک و فلفل می باشد. این تغذیه به عنوان یک پیش غذا مورد استفاده قرار می گیرد. در ابتدا قارچ کنسرو شده را از قوطی خارج می کنیم و آن را به خوبی شسته و می گذاریم آب آن از بین برود. ماهی آبپز، سیب زمینی آبپز، تخم مرغ آبپز، خیارشور، قارچ را به قطعات ریز تقسیم می کنیم و نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم. این مواد را با سس مایونز مخلوط می کنیم و آن را داخل ظرف سالا خوری ریخته و آن را با برگ های کاهو، برگ های تازه کرفس، حلقه های تخم مرغ و قارچ ها تزیین می کنید البته نکته قابل توجه این است که این کار سلیقه ای می باشد و بر اساس سلیقه هر فرد می تواند تزئین شود. این سالاد از خواص زیادی برخوردار می باشد و آنگونه که باید شناخته شده نمی باشد.

خواص سالاد برای بدن:

سالاد به خاطر موادی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد برای بدن بسیار ضروری می باشد و این خود موجب افزایش طول عمر می شود. باید توجه داشت که سلامتی عمومی بدن در گرو ویتامین موجود در سبزیجات و میوه ها می باشد از این رو باید در مصرف روزانه مورد استفاده قرار گیرد. نکته بسیار مهم در این زمینه این است که سالاد احتمال مبتلا به بیماری ها از جمله سرطان را کاهش می دهد و از مهم ترین نکات در خصوص سالاد این است برای افرادی که به دنبال لاغری هستند و میخواهند وزن خود را کاهش دهند می توانند این خوراکی را به جای وعده های اصلی سرو نمایند. اما این در صورتی ثمربخش می باشد که مصرف سس آن کنترل شود چون سس خود بزرگترین و اصلی ترین عامل برای چاقی می باشد. سالادی که با کاهو تهیه می شود دارای خواص درمانی از جمله تمیز کننده خون، ضد تورم، خواب آور وآرام بخش، ادرار آور، اشتها آور، ضد تشنج، درد معده، قوای جنسی، ویتامین c می باشد. کاهو موجب می شود که جنین سالم نگه داشته شود و باروری را تقویت می کند، برای اینکه شیر زنان بارور افزایش یابد مورد استفاده قرار می گیرد. کاهو برای تقویت پوست، مو، ناخن بسیار موثر می باشد. در مقابل فواید کاهو مضراتی را نیز دارد به دلیل اینکه سبزیجات بیشتر در معرض آفت قرار می گیرند باید قبل از مصرف به خوبی در آب بماند و شسته شود. باعث تولید گاز و نفخ زیاد در معده می باشد و این به دلیل الیاف زیادی است که در کاهو وجود دارد. 

از دیگر مضرات آن حافظه را کم می کند و فراموشی را افزایش می دهد. بینایی را نیز کاهش می دهد، نیروی جنسی را نیز کاهش می دهد و این خود یکی از اساسی ترین مشکلات مصرف کاهو می باشد. مصرف کاهو باعث افزایش میزان رطوبت، سردی بدن و سرد مزاجی می باشد و این خود برای افرادی مناسب می باشد که دارای مزاجی گرم میباشد  چرا که می توانند با خوردن کاهو ان را کنترل کنند. نکته قابل توجه این است که بیشتر کاهوها دارای مزاجی سرد می باشند و در میان انواع سالاد، فصل و شیرازی که با آبلیمو و آبغوره تهیه می شود بیشترین تاثیر را در سرد مزاجی دارند. امروزه بر اساس مطالعات انجام شده افرادی که از چربی پهلو خود در رنج و عذاب هستند اما دچار بیماری هایی همچون کبد چرب، چربی خون بالا، ضعف روحی و بدنی هستند از عوارض آن باید مصرف مداوم و مستمر کاهو و سالاد باشد. نکته قابل توجه این است که رژیم لاغری بدون در نظر گرفتن مزاج عوارض بسیار جدی و زیادی دارد چون باید در هر صورت متناسب با مزاج هر فرد رژیم کنترل شود.

منبع مطلب

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
Ali Hatami